Winiarskie ABC
Winiarskie ABC z sommelier Małgorzatą Sułek, przedstawicielką projektu Kondrat Wina Wybrane.
Warsztaty: 9 listopada (sobota) godz. 17:00
Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie dla miłośników wina i dobrej kuchni!
Winiarskie ABC z Małgorzatą Sułek
Rozpocznij swoją przygodę z winem! Degustuj, odkrywaj i poszerzaj swoją wiedzę winiarską podczas warsztatów "Winiarskie ABC", prowadzonych przez Kondrat Wina Wybrane. Firmę reprezentować będzie Małgorzata Sułek, sommelier z dziesięcioletnim doświadczeniem w świecie wina, współautorka książki "Winne Osobliwości" oraz twórczyni projektu "Misja Wino". W firmie Kondrat Wina Wybrane odpowiada za selekcję win.
Kim jest marka Kondrat Wina Wybrane?
Kondrat Wina Wybrane to winiarski projekt Marka Kondrata, w którym podkreśla on znaczenie wina, jako opowieści, historii ludzi i emocji, które temu towarzyszą. Poprzez rozmowy, degustacje, szkolenia i wyjazdy winiarskie chcemy udostępnić ten niezwykły świat wszystkim – w sposób atrakcyjny, ale zrozumiały i przystępny. Pokazać, że specjalistyczny sklep winiarski może być miejscem przyjaznym, które uczy i wspiera w wyborach wina. Za selekcję win do oferty odpowiada sam Marek Kondrat oraz Małgorzata Sułek, sommelier współpracująca z firmą od dziesięciu lat.
Czego się nauczysz?
- Poznasz tajniki produkcji wina.
- Odkryjesz charakterystykę najważniejszych krajów i regionów winiarskich.
- Rozwiejesz największe mity na temat wina.
Co Cię czeka?
- Degustacja 8 różnych win z całego świata.
- Lekkie przekąski starannie wybrane do win.
- Zaświadczenie o ukończeniu kursu i materiały szkoleniowe.
Cena: 290 zł/os.
Kolacja Degustacyjna "Z ziemi włoskiej do polskiej"
10 listopada (niedziela) o godz. 20:00.
Uczcij Narodowe Święto Niepodległości w wyjątkowy sposób! Nasi najlepsi Szefowie kuchni Andrzej Sawka, Maciej Morański oraz gościnnie Mateusz Szpytma zabiorą Was w kulinarną podróż, łączącą smaki Polski i Włoch - krajów, których historie splatają się od wieków.
Menu degustacyjne:
- Rilettes z gęsi na focacci
- Krupnik z arancini z kaszy jęczmiennej
- Halibut z szałwią i cukinią
- Risotto z ragu z gęsi
- Dzik z romanesco
- Deser
Do każdego dania sommelier Małgorzata Sułek dobierze idealne wino z Polski lub Włoch.
Cena: 350 zł/os. (w cenie 5 dań i 5 kieliszków wina)
Dieta: Jeśli masz specjalną dietę, nasi Szefowie przygotują coś dedykowanego dla Ciebie! Poinformuj o swojej diecie przy rezerwacji
Nie przegap tej wyjątkowej okazji!
- Goście z wykupionym HB mogą dokupić kolację degustacyjną w cenie 199 zł/os.
- Dla Gości którzy mają wykupiony pobyt od 9 listopada przygotowaliśmy specjalną cenę na dwa kolejne noclegi (9/10/11 listopada).
Zapytaj w Recepcji!
Możliwość wykupienia warsztatow lub kolacji degustacyjnej możesz dokonać poprzez zgłoszenie przez nasz formularz kontaktowy.
https://www.tremonti.pl/kontakt